Watervallen Marokko

Marokko heeft qua natuurschoon veel te bieden. Watervallen komen door heel het land voor en zijn oogstrellend mooi. Op deze pagina vind je een overzicht van de mooiste watervallen van het land. Deze watervallen zijn meer dan het bezoeken waard.

Akchour

Vlakbij Chefchouan ligt het plaatsje Akchour. Hier vind je prachtige riviertjes en waterpartijen in de dalen van het Rifgebergte. Stijlen wanden en waterpoelen wisselen elkaar af. Je kunt hier lekker wandelen en genieten van de prachtige omgeving. De plaatselijke bevolking serveert hier onderandere heerlijke tajines op de mooiste plekken kunt nuttigen. Je kunt Akchour prima combineren met een trip naar Chefchouan. Vanaf Chefchouan is het een 30 min rijden.

Ain Vittel,Ifrane

Vlakbij het centrum van het pittoreske Ifrane, dat ook wel klein Zwiteserland wordt genoemd, ligt Ain Vittel. Deze waterbron met lage watervallen en haar mooie beekjes is omgeven door een mooie bosrijke omgeving. Je kunt hier met het stromende water op de achtergrond in de zomer heerlijk met het gezin picknicken. Kinderen kunnen hier vrij spelen en kunnen tegen een schappelijke prijs paardrijden. ( max 100 DH) . Verder zijn in Ifrane alle voorzieningen aanwezig.

Immouzer Paradis valley

Immouzer is een kleine berber stad, dat totaal geïsoleerd was tot de jaren 1930. Het staat bekend om de spectaculaire grotten, watervallen en prachtige waterpartijen. Het ligt om zo een 60 km ten noorden van Agadir en de reis is meer dan de moeite waard voor de rust en een adembenemend uitzicht. Vanaf Agadir is het een klein uurtje rijden.  Het stadscentrum van Immouzer ligt op ongeveer 3 km van watervallen en grotten.

Ouzoud

Ouzoud is vernoemd naar de bekendste watervallen van Marokko. Ook wel Cascades d’Ouzoud genoemd. De watervallen zijn zo een 110 meter hoog. In Ouzoud zijn verschillende campings te vinden, maar Ouzoud wordt vooral door dagjesmensen aangedaan. Bij de watervallen zijn verschillende eetgelegenheden gevestigd . De watervallen zijn vooral in de lente spectaculair, als de waterhoeveelheid groot is door het smeltwater uit de bergen.

Oued Ourika

Oued Ourika is een rivier in Marokko. Hij ontspringt in de Hoge Atlas en stroomt door de Ourika-vallei, op 30 km van Marrakech. Ourika Valley, is een zeer populair vanwege de vele watervallen en diverse attracties. De regio wordt bewoond door Berbers die op een traditionele manier leven. Wanneer je een aantal dagen in Marrakesch verblijft is het zeker de moeite waard de Ourika vallei te bezoeken.