Autorijden in Marokko

Algemene informatie

Booking.com

Autorijden in Marokko

We kunnen ons voorstellen dat je, als je aan Marokko denkt, niet direct van zelf rijden uitgaat. Uit eigen ervaring kunnen we je zeggen: wie in Nederland kan autorijden, kan in Marokko autorijden. Uiteraard is rijden in een vreemd land altijd eventjes wennen. De wegen zijn net iets anders, het verkeer gedraagt zich anders, sommige verkeersregels zijn afwijkend. Maar het is vooral leuk, geeft je alle vrijheid en verdiept de ervaring tijdens je reis. Onderstaand geven we je enkele tips over auto rijden in Marokko.

Wegen en  bewegwijzering

De autowegen en met name de snelwegen in Marokko zijn voor Noord Europese standaarden zeker goed. Dat was een aantal jaren gelden wel anders, maar de koning heeft de afgelopen jaren enorm veel geld geïnvesteerd om de infrastructuur te verbeteren. Met name de meer afgelegen gebieden in het oosten, zoals de bijvoorbeeld Erg Chebbi woestijn bij Merzouga zijn hierdoor goed te bereiken.

Ook is alle bewegwijzering duidelijk aanwezig, zowel in het Arabisch, Amazigh als in het Latijns schrift met daarbij het aantal kilometers. Het blijft vaak lastig om je exacte reistijd in te schatten, doordat veel wegen over bergachtig gebied gaan. Houd voor je zelf een gemiddelde snelheid van 60 kilometer per uur aan om de juiste tijd in te schatten.

Lifters

Niet iedereen in Marokko heeft een eigen auto. Meeliften is dan ook de normaalste zaak van de wereld. Je zult vaak mensen aan de zijkant van de weg zien staan die graag met je mee willen rijden. Zeker in de meer afgelegen gebieden, zoals op het platteland is de verleiding groot iemand mee te nemen. We raden je echter af lifters mee te nemen. Negen van de tien keer gaat het goed, Marokkanen zijn immers hele vrolijke en gezellige mensen, maar er zijn ook minder leuke verhalen bekend. Lifters kunnen proberen je te misleiden en je met een smoesje meenemen naar hun souvenirwinkel, of uiteraard veel erger naar een plek waar ze je kunnen bestelen. Een van de trucjes die wordt gebruikt is doen alsof ze pech hebben. Met een openstaande motorkap gebaren ze je te stoppen of vragen om hulp. Het beste is om gewoon door te rijden. Natuurlijk zal je ook wel eens aanvoelen dat er echt nood aan de man is, zoals andere toeristen met een lekke band, maar wees voorzichtig en rijd in principe altijd

Overige informatie

Verkeersregels Marokko

Touren met de auto

Pechhulp Marokko

Wegenbelasting Marokko

Autodiefstal Marokko

Snelheidsovertredingen Marokko

Translate