Rustplaatsen onderweg naar Marokko

Frankrijk

Een aire de repos bestaat uit een parkeerplaats, een picknickhoek en een sanitair blok. Bij een aire de service zijn dezelfde voorzieningen te vinden en er is bovendien een benzinestation en een winkel. Bovendien is er meestal ook een eetgelegenheid te vinden, voor zowel een snelle hap (broodjes) of een wat uitgebreidere maaltijd in een cafetaria of een (keten)restaurant (bijv. L’Arche en Autogrill). Op de allergrootste aires de services is vaak ook een hotel te vinden.

Op de snelwegen zijn genoeg parkeerplaatsen te vinden. Op de oudere wegen (de A6 bijvoorbeeld) zijn er aires de repos te vinden op ongeveer elke 10 km en aires de service zijn vaak minder dan 50 km van elkaar verwijderd. Op de nieuwere wegen (de A5 bijvoorbeeld) is er wat meer ruimte tussen de verschillende parkeerplaatsen te vinden. De aires de repos zijn hier 20 km van elkaar verwijderd en de aires de service liggen op 60 km van elkaar.

Spanje

De zogenaamde Area de Servicio is de Spaanse variant van de rustplaatsen onderweg naar Marokko. Geadviseerd wordt om bij de drukkere rustplaatsen te stoppen en de verlaten te vermijden.

 Area Servicio Hacia Torrevieja, A1/E5 Burgos- Madrid

De meeste populaire rustplaats onder de Marokko-gangers is Area Servicio Hacia Torrevieja op zo een 80 km voor Madrid (vanaf Burgos). Deze rustplaats is een initiatief van Hilal Ahmar,de Spaanse en Marokkaanse overheid en is van alle gemakken voorzien . Het terrein is groot opgezet en biedt meer dan aan honderd overdekte parkeerplaatsen. Er zijn voldoende sanitaire voorzieningen en je kunt er eten bij een mobiel restaurant. Er zijn ook voldoende douches en een gebedsruimte. Op de kaart zie je de exacte locatie.

Translate