Wegenwacht Europa 728x90

Vrijstellingen en beperkingen douane Marokko

Wanneer je naar Marokko op vakantie gaat dan zijn er vrijstellingen en beperkingen omtrent de invoer van (persoonlijke) goederen. Het is handig te weten wat je rechten en plichten zijn bij de douane. In volgende rubrieken wordt de regelgeving van de verschillende persoonlijke goederen uiteengezet.

Persoonlijke goederen

Marokko voorziet in tijdelijke invoer zonder formaliteiten van goederen voor persoonlijk gebruik. Echter deze goederen dienen worden te uitgevoerd worden aan het einde van je verblijf in Marokko. Denk hierbij aan persoonlijke sieraden, video/fotocamera, draagbare elektronische apparaten zoals laptop, tablet en smart Phone.

De volgende zaken zijn uitgesloten van vrijstelling; scooters, huishoudelijke apparaten, tv toestellen en soortgelijke tapijten(uitzondering op één tapijt).

Giften aan familie

Volledig vrijstelling van belastingen voor familiegiften ingevoerd in beperkte hoeveelheden. Deze giften dienen geen commerciële doeleinden te hebben waarvan de waarde niet hoger is dan 20000 DH.

Medicijnen

Medicijnen voor eigen gebruik zijn vrijgesteld van belastingen, mits middels een medische verklaring een recept kan worden aangetoond dat deze medicijnen voor eigen gebruik dienen. Een verklaring dient te worden ondertekend waarin is opgenomen dat de betreffende medicijnen tijdens het verblijf in Marokko voor eigen gebruik zullen worden gebruikt. De overgebleven medicijnen dienen na je verblijf in Marokko te worden uitgevoerd.