Tanger Hotspots

Tanger, een stad vol charme en geschiedenis, is de perfecte bestemming voor iedereen die op zoek is naar een unieke en boeiende reiservaring. Gelegen aan de noordkust van Marokko, tussen de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan, is Tanger een stad waar oost en west samenkomen en waar de invloeden van verschillende culturen en tradities samensmelten.

Tanger is een stad met een rijke geschiedenis, die teruggaat tot de tijd van de Feniciërs en de Carthagers. Door de eeuwen heen is Tanger een belangrijke havenstad geweest, die handel dreef met Europa, Afrika en het Midden-Oosten. Dit heeft geleid tot een unieke mix van culturen en tradities, die nog steeds te zien is in de architectuur, de keuken en de mensen van Tanger.

Tanger heeft ook een bruisend kunst- en cultuurscene, met veel kunstgalerijen, musea en theaters. De stad is de thuisbasis van veel kunstenaars en creatievelingen, die de stad een levendige en dynamische sfeer geven. Bovendien zijn er veel festivals en evenementen die het hele jaar door worden georganiseerd, waaronder het Tanger Film Festival en het Tanger Jazz Festival.

Maar Tanger is ook een stad van natuurlijke schoonheid, met een adembenemend uitzicht op de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan. De stad heeft prachtige stranden, kliffen en bergen, die allemaal gemakkelijk te bereiken zijn vanuit het stadscentrum.

Kortom, Tanger is een stad die alles heeft: geschiedenis, cultuur, kunst, natuur en meer. Het is de perfecte bestemming voor iedereen die op zoek is naar een unieke en onvergetelijke reiservaring.

Booking.com

Cultuur en natuur…

Grand Socco

Grand Socco of wel Place de France is het plein in het oude centrum van Tanger is het middelpunt van het bruisende leven van de Tanjawa. Hiervandaan kun je naar het historisch centrum en Souk Bara of de hoofdstraat Mohamed V waar je de wat moderne winkels vind. Wanneer je hier bent moet je even een fruitshake scoren bij de fruitbar die zich vlak naast de ingang naar de historisch kern leidt.

Cap Spartel

Cap Spartel is een kaap en baai gelegen net buiten  Tanger op een hoogte van 304 meter boven de zeespiegel. Cap Spartel is bereikbaar via de nationale weg S701. Je kunt hier souvenirs kopen. Daarnaast kun je onder het genot van een maaltijd of drankje genieten van het prachtige uitzicht op de straat van Gibraltar. De aanwezigheid van een speeltuin kunnen de kinderen ook een leuke tijd hebben.

Grot van Hercules

Zoals de legende luidt, rustte het mythische figuur Hercules hier uit na het vervullen van zijn 12 opdrachten. De ingang van de grotten ligt richting de Atlantische Oceaan en staat onderwater bij vloed. Op dit moment is de grot van Hercules gesloten i.v.m. een grote renovatie.  De renovatie is al enige tijd aan de gang maar men verwacht dat de grot medio 2016 weer toegankelijk is voor het publiek.

Dar Al Makhzen

De residenties van de voormalige Sultan’s worden nu gebruikt door het Musée des Arts Marocains et des Antiquités om kunstwerken uit heel Marokko tentoon te stellen, waaronder zijn vuurwapens versierd met inlegwerk, tapijten, zijde uit Fez, en manuscripten. Het herbergt vondsten uit oude Romeinse plaatsen zoals Lixus, Cotta en Volubilis, evenals levensgrote Carthaags graf.

Natuurpark Rmillate

Als je de drukte van de stad even wil ontvluchten dan kun je even buiten de stad je laten omringen door de natuur in park Rmillate. Dit natuurpark met haar gevarieerde vegetatie waar de geur van lavendel domineert kun je lekker picknicken of in de zomer even de schaduw opzoeken. 

Ksar Sgir

Ksar Sghir , ligt aan de straat van Gibraltar tussen Tanger en Ceuta. De naam Ksar es-Seghir  betekent ‘kasteeltje’ , Ksar Masmuda” genaamd.  Deze badplaats kun je prima voor een dagje bezoeken en het strand combineren met lekker eten. Een prachtig uitzicht op de zee is een zekerheid.

Belyounech

Zo een 40 min rijden van Tanger ligt de badplaats Bel Younes en laat zich omringen door een uitgestrekt bos. De baai waarin Bel Younech ligt wordt geflankeerd door steile klifkusten. In het vissersdorpje dat zich kenmerkt door kronkelige weggetjes heb diverse restaurantjes waar je een hapje kunt doen en naar het strand.

Natuurpark Rmillate

Als je de drukte van de stad even wil ontvluchten dan kun je even buiten de stad je laten omringen door de natuur in park Rmillate. Dit natuurpark met haar gevarieerde vegetatie waar de geur van lavendel domineert kun je lekker picknicken of in de zomer even de schaduw opzoeken. 

Stranden rondom Tanger…

Plage Sidi Kankouch

Playa Blanca

Plage Dalia

Plage Oued Marsa

Plage Ba Kacem

Plage Achekar

Plage Jbila

Plage Sidi Kacem

Aanbevolen café/restaurants…

Grand Café Cappuccino

Grand Café La Roche

Grand Café Kandisky

Grand Café Panorama

Café EL Hafa

Grand Cafe La Veranda

Cafe Cap Spartel

Café La Galetaria

Luigi de Mare Boulevard

Keuken: Italiaans. (vis/vlees)

Luigi de Mare Centrum

Keuken: Italiaans. (vis/vlees)

Restaurant La Mirage Hotel

Keuken: Divers (vis/vlees)

Toledo

Keuken: Kip

Winkelroute in Tanger…

In Tanger kom je moderne en traditionele winkels tegen. Je kunt voor de moderne Tanger Mall gaan of Souk Casabarata je boodschappen doen. Souk D’Bara is een leuk eindstation betreft het winkelen.

Translate