Tetouan Tamuda bay

In de nabijheid van Tetouan zijn een aantal populaire standen gelegen. Bij vrijwel alle stranden zijn hotel- en appartementencomplexen te vinden. De prijzen variëren van betaalbaar tot heel duur, voor ieder wat wils kun je zeggen. Rondom de stranden is er volop parkeerruimte. Toegang tot deze stranden is gratis. Op de stranden kun je stoelen of ligstoelen of een parasol huren. Ook kun je er een kamelen rit maken.De stranden zijn schoon en worden goed onderhouden. Nabij de stranden is er een brede keuze aan restaurants en pizzeria’s. Bovendien zijn de meeste stranden hier toegankelijk voor de jet-ski. De volgende stranden kun je bezoeken; Marina Smir , M’diq, Kabila. Cabo Negro. Cabo Golf, Martil. Studio. Tres pedras

Tanger, Playa Blanca

Playa Blanca is een strand net buiten Tanger. Dit strand is in de zomer razend populair en vooral onder de jongeren tussen 15 en 35.
Door de jaren heen zijn er wat verbeteringen aangebracht aan dit strand. Zo kun je ligstoelen huren en ook waterfietsen zijn er te huur. Ook zijn er restaurantjes aanwezig. De menukaart is beperkt maar aangezien het vers bereid wordt smaakt het goed.
Vanuit Tanger ligt het een paar kilometer (ongeveer 2) verder dan het zwemparadijs Mnar Parc. Vanaf de weg zie je het strand niet. Een klein bord aan de linkerkant, als je vanuit Tanger komt, geeft de afslag aan. Hier begint vrijwel direct een onverharde weg. Parkeren kan bovenaan. Als je vroeg bent kun je naar beneden rijden en parkeer je je auto daar. Parkeren kost ongeveer 3 tot 5 Dirham.

Al Hoceima, Playa Qimado

Playa Qimado is een strand dat tegen het centrum van Al Hoceima aan ligt. Dit strand is in de zomer razend populair onder de jongeren tussen 15 en 35. De centrale ligging en mooie ligging maken dit het meest populaire strand in de omgeving.
Door de jaren heen zijn er wat verbeteringen aangebracht aan dit strand. Zo kun je ligstoelen huren en ook waterfietsen zijn er te huur. Ook zijn er restaurantjes aanwezig. Ook worden er nu appartementen gebouwd die pal achter het strand liggen. Vooral in de zomer levert parkeren wel eens een probleem op.