Geld wisselen in Marokko

Algemeen Image Banner 468 x 60

Biljetten en munten van de Dirham

De munteenheid is de Marokkaanse Dirham (DH of MAD), onderverdeeld in 100 cent. Er zijn biljetten van 20, 50, 100, 200DH en munten van 50cent (1/2DH), 1, 5 en 10DH.

Geld wisselen

De Dirham is enkel in Marokko zelf te verkrijgen. Je kunt overal in Marokko geld wisselen, maar doet dat best via banken of geregistreerde geldwisselkantoren. Ze rekenen geen commissie aan en je ontvangt een bewijs bon, die je eventueel nodig hebt om, aan het eind van je verblijf, je resterende Dirhams om te wisselen in oorspronkelijke valuta. Wisselen bij je hotel of ergens anders

Je kunt vaak ook bij een souvenir winkel of kleine bazaar geld wisselen tegen een gunstige wisselkoers. Biljetten van 500 euro brengen meestal een wat extra gunstigere koers met zich mee. Wees wel voorzichtig bij het wisselen  van grote bedragen. Doe dat niet opzichtig en neem altijd iemand mee.

Bij de bank kunt je geld afhalen met je bankpas/creditcard en je kan bijna overal in Marokko geldautomaten vinden. Creditcards worden over het algemeen geaccepteerd in grote hotels, winkels en restaurants en soms zelfs in de soeks!

Wisselkoers

De Marokkaanse Dirham (MAD)
€1 = ongeveer 11MAD (zie huidige wisselkoers)
1MAD  = ongeveer €0,09 (zie huidige wisselkoers)