Geld wisselen voor Marokko

>

Contant geld Marokko

Als reiziger naar Marokko mag je een maximaal contant bedrag van 10.000 euro meenemen. Bedragen boven de 10000 euro moeten worden aangegeven bij de douane. Reis je vanuit Marokko naar het buitenland dan mag je maximaal 10.000 euro meenemen. Voorheen was dit bedrag 900 euro.

Biljetten en munten van de Dirham

De munteenheid is de Marokkaanse Dirham (DH of MAD), onderverdeeld in 100 cent. Er zijn biljetten van 20, 50, 100, 200DH en munten van 50cent (1/2DH), 1, 5 en 10DH.

Geld wisselen

De Dirham is in Marokko zelf te verkrijgen maar je kunt hem ook in Nederland bestellen. Je kunt de Dirham dan voor vertrek op de luchthaven of andere GWKTravelex kantoor afhalen.

Je kunt overal in Marokko geld wisselen, maar doet dat best via banken of geregistreerde geldwisselkantoren. Ze rekenen geen commissie aan en je ontvangt een bewijs bon, die je eventueel nodig hebt om, aan het eind van je verblijf, je resterende Dirhams om te wisselen in oorspronkelijke valuta. Wisselen bij je hotel of ergens anders

Je kunt vaak ook bij een souvenir winkel of kleine bazaar geld wisselen tegen een gunstige wisselkoers. Biljetten van 500 euro brengen meestal een wat gunstigere koers met zich mee. Wees wel voorzichtig bij het wisselen  van grote bedragen. Doe dat niet opzichtig en neem altijd iemand mee.

Bij de bank kunt je geld afhalen met je bankpas/creditcard en je kan bijna overal in Marokko geldautomaten vinden. Creditcards worden over het algemeen geaccepteerd in grote hotels, winkels en restaurants en soms zelfs in de soeks!

Wisselkoers

De Marokkaanse Dirham (MAD)
€1 = ongeveer 10.50MAD (zie huidige wisselkoers)
1MAD  = ongeveer €0,09 (zie huidige wisselkoers)

Translate