Al Hoceima Hotspots

Al Hoceima is de parel van het noorden. Met haar prachtige stranden en rijke cultuur hoef je je niet vervelen. De inwoners zijn uiterst vriendelijk en behulpzaam. Al Hoceima moet je zeker bezoeken wanneer je de RIF aandoet.

Booking.com

Natuur en cultuur…

Cala Iris

Cala Iris is een kleine badplaats op zo een 40 min rijden van Al Hoceima. Het zandstrand is is prima plek voor gezinnen. Bij de vissershaven kun je verse sardine eten bij de restaurantjes. De pier  is een uitstekende visstek. Je kunt hier prima een dag doorbrengen.

Torres

Torres is een klein vissersdorpje naast Cala Iris. Het kiezelstrand maakt het minder populair voor badgasten. je kunt er echter prima terecht voor een dagje strand. De sardine op houtskool is hier erg aan te raden. Je kunt hier heerlijk genieten van het uitzicht op zee.

Badés

Badés ofwel Penon Velez de la Gomera is een kleine Spaanse nederzetting aan de Rif-kust. De naam Gomera stamt van een Riffijnse stam de Gmera.  Je hebt er een klein mooi strandje en kan er alleen over een onverharde weg komen.

Peñón de Alhucemas

Peñón de Alhucemas is een klein eiland, 70 meter op 50 meter groot, met een maximale hoogte van 27 meter boven zeeniveau. De rots wordt volledig door een fort, verschillende huizen en een kerk ingenomen. Je kunt hier met een bootje langs varen.

Booking.com

Stranden rondom Al Hoceima…

Plage Quemado

Plage Cara Bonita

Plage Matadero

Plage Sfiha

Booking.com

Aanbevolen restaurants en cafés…

Café/restaurant Palms

In het moderne opgezette cafe/restaurant kun je ontbijten, lunchen en dineren aan de hand van een divers menu.  Je kunt hier ook gezellig wat drinken op het grote terras dat een prachtige uitzicht heeft op de zee. Bekijk hier de pagina.

Vismarkt bij de haven

In de haven van Al Hoceima wordt dagelijks verse vis aangevoerd. De vis uit Al Hoceima wordt als beste van Marokko beschouwd. In de haven kun je verse vis kopen en bij de diverse restaurantjes laten bereiden. Hier moet je gegeten hebben.

Café Basilic

Aan de het grote plein van Al Hoceima (Perkie) ligt dit café dat hoort bij het gelijknamige hotel. In dit moderne café wordt in de zomer vooral aangedaan door de Europese Marokkanen. Ze hebben een divers menu en de crêpes zijn hier aan te raden.

Fastfood Lunamar

Dit is een van de betere fastfoodrestaurants in Al Hoceima. Je kunt er pizza, hamburgers en sandwiches krijgen in menuvorm. Je kunt er binnen zitten alleen  zijn er niet al te veel plaatsen beschikbaar. Een goede prijs kwaliteit verhouding.

Waan Thai Restaurant

Waan Thai is een restaurant met een diverse keuken. Je kunt lunchen en dineren. Ze hebben allerlei gerechten, een mix van de Marokkaanse en andere exotische keukens. Het modern ingerichte restaurant bied genoeg plaats voor gezinnen.