Ceuta

Ceuta

Ceuta is een Spaanse enclave die op een steenworp afstand ligt van de stad Tetouan. Voor degene die de drukte in Marokko even wil ontvluchten of heimwee heeft naar de Europese standaard is een weekendje ceuta helemaal geen gek idee.

Bereikbaarheid

Het is via de snelweg A6 ( Vanuit Tetouan, 10DH tol) binnen 20 min te reiken met de auto. Wanneer je een huurauto hebt kun je hiermee niet  over de grens naar ceuta. Even voor de douane sla je naar link ( de helling op) om vervolgens de eerste afslag naar rechts te nemen. Wanneer je even doorrijd rij je zo tegen een bewaakte parkeer plek op. Je staan nu boven en hebt uitzicht op de douane. Je kunt nu via verschillende paden afdalen naar de douane. ( Voorzichtig met afdalen het kan hier en daar glad zijn.)

Je kan ook met de taxi. De opstap plaats van de taxi naar Fnidq is bij de de Chellal-CTM busstation. De taxi vanuit Tetouan kost 17 DH per persoon naar de douane. Wil je via de snelweg dat dien je 10 Dh extra te betalen aan de taxichauffeur waarmee hij de tol betaald. Dit kan alleen als alle passagiers van de taxi naar de douane rijden.

Er gaat ook een stadsbus naar Fnidq(de laatste stad voor de grens). Voor een enkele busrit betaal je 10DH.

Douane

Wanneer je douane te voet passeert moet je helemaal aan de rechterkant zijn. Je Paspoort of verblijfsvergunning en Carte ID  bij de hand hebben en vergeet je het douane formulier niet in te vullen.( click hier voor het formulier) Vul het gelijk tweevoudig in dan hoef je het op de terugweg niet te doen.  Met de auto moet je ook de rechtkant zijn.

De vrijdag is de beste dag om met de auto te gaan want dan is het het minst druk. De andere dagen kan er wat wachttijd zijn.

Vanaf de douane kun je de taxi naar alle plaatsen in de stad nemen. Een gemiddeld taxi ritje kost tussen de 5 en 6 euro.

.

Wat is er te doen in Ceuta.

Ceuta beschikt over een aantal goed onderhouden stranden. De meeste stranden zijn voorzien van alle faciliteiten ,zoals douches eetgelegenheden ect. Hieronder de andere plekken die het bezoeken waard zijn.

  • PARQUE MARITIMO MEDITERRANEO (Groot tropisch zwembad)Entrée doordeweeks , volwassenen 4.80 eur   kinderen 3.70 eur Entree weekend, volwassenen 5.80 eur   kinderen 4.20 eur Openingstijden, 11.00 t/m 20.30 ( Vanaf 1 juli t/m 31 augustus)
  • PASEO DEL REVELIN ( De grote winkelstraat, met onder andere ZARA en MANGO)Openingstijden; Ma t/m Za 10.00 t/m 19.00 . Zondag zijn de winkels gesloten
  • MARINA HERCULES ( De jachthaven van ceuta met  leuke lounge cafes en restaurants)
  • Centro Commercial PARQUE CEUTA( Parque Eroski, groot winkelcentrum met winkels als Bershka, Blanc0)Openingstijden; Ma t/m Zo 10.00 t/m 22.00 . 
  • Zomerkermis. Deze is naast het zwembad gelegen.Je kunt ceuta in twee a drie dagen prima verkennen. Je kunt er relatief goedkoop verblijven. Hieronder het meest aanbevolen verblijf qua ligging en prijs.[wpgmza id=”29″]

Hostel PLAZA RUIZ

Het stijlvolle Hostal Plaza Ruiz ligt in het centrum van Ceuta, tegenover het museum en vlakbij het prachtige park Marítimo del Mediterráneo.

Het Plaza Ruiz combineert een minimalistisch interieur met gedurfde, moderne kunstwerken en biedt unieke accommodatie in het centrum van Ceuta. Elke kamer is voorzien van airconditioning en WiFi.

De woning is gelegen in een van de belangrijkste straten van het centrum van Ceuta, met veel winkels en restaurants in de buurt. Het ligt op slechts een paar honderd meter van de haven, van waar de veerboten naar het Spaanse vasteland vertrekken. Vanaf de nabijgelegen bushalte vertrekken er bussen naar Marokko. Click op de booking.com button deze accomodatie verder te bekijken en te reserveren.

178x50_en_logo