Wandelen in Marokko

WANDELEN IN DE RIF

Wandelen in Marokko? Zeker, en dan vooral in de Rif, het berggebied in het noorden dat nog vrijwel onontdekt is door toeristen. Sietske de Boer, arabist, journalist en schrijver, woonde jarenlang in de Rif. Zij organiseert al sinds 2007 exclusieve wandeltochten voor kleine groepen wandelaars in het Nationale Park van Al Hoceima, ten westen van het kustplaatsje Al Hoceima, en in het Park Talassamtane, in de meer westelijk gelegen regio van Chefchaouen.

Tijdens deze wandeltochten geniet u van de ruige natuur, de stilte, en van weidse vergezichten over bergen en zee. Maar u maakt ook kennis met de bevolking, en met de eeuwenoude cultuur van deze Berbers of Imazighen. De inwoners van beide parken verwelkomen de Nederlandse wandelaars met open armen, zij kunnen de inkomsten van de maaltijden, de overnachtingen en het bagagevervoer heel goed gebruiken. Zo draagt ons rurale toerisme bij aan de ontwikkeling van de streek. Samen met Sietske en een van haar gidsen zwerft u zes dagen lang door de bergen, langs de heuvels en langs de kust. Per dag loopt u 15 tot 20 kilometer. De bagage wordt vervoerd, en u luncht bij een familie thuis of u geniet van een eenvoudige pick-nick op een wonderschone plek. ’s Avonds komt u aan bij een eenvoudig gastenverblijf, een gîte, waar de beheerder u een heerlijke maaltijd voorschotelt. Beide wandeltochten zijn een uitgelezen manier om kennis te maken met de schitterende Rif, de streek van herkomst van meer dan 80 % van de Marokkaanse Nederlanders – op slechts drie uur vliegen!

De data van beide tochten zijn aangepast aan de vliegschema’s van MLTOURS, die rechtstreeks op Al Hoceima en Tétouan vliegt.

Kijk voor meer informatie en voor aanmeldingen op www.sietskedeboer.com onder het kopje ‘wandelen’. Ook als u met een eigen groep(je) wilt wandelen, en dus een individueel arrangement wilt, neem dan contact op via het contactformulier op deze pagina.

Meld je hier aan.

Arrangement Al Hoceima

Wandeltocht door het Nationale Park van Al Hoceima van 6 – 13 mei 2015, max. 10 deelnemers, kost € 775,- pp, inclusief transferts van en naar het vliegveld, alle overnachtingen en maaltijden, bagagevervoer en begeleiding door een gids en Sietske.

Arrangement Chefchouan

Wandeltocht door het Park Talassamtane van 19 – 26 mei 2015 max. 12 deelnemers , kost € 825,- pp, inclusief transferts van en naar het vliegveld, alle overnachtingen en maaltijden, bagagevervoer en begeleiding door een gids en Sietske.