Tanken in Marokko

De benzineprijs is momenteel iets goedkoper dan in Nederland, ongeveer een euro per liter. Een volle tank kost circa drie- a vierhonderd Dirham (ongeveer dertig a veertig euro). Het is aan te raden om tijdens je rondreizen in Marokko zoveel mogelijk te tanken bij de voor ons bekende tankstations als Shell, BP en Texaco.

Een betrouwbare lokale keten van benzinestations is Afriquia, altijd makkelijk te herkennen aan het golvende, blauwe dak. Met name in de buurt van Merzouga zijn een aantal kleine lokale benzinestations die niet geheel zuivere benzine verkopen, niet echt goed voor je auto dus.

In bijna iedere middelgrote stad is er een benzinestation, maar neem altijd het zekere voor het onzekere en houd je tank zo vol mogelijk. Op de kaart kan een afstand van dertig kilometer in werkelijkheid een kronkelend bergweggetje zijn waar je auto nogal dorstig van wordt, houd daar dus rekening mee.

Bij een benzinestation wordt er altijd voor je getankt door het personeel. Je overhandigt je sleutel en geeft aan welke benzine je nodig hebt, over het algemeen sans plomb (loodvrij). Spreek ook een bedrag af of dat je een volle tank wilt. Het is gebruikelijk om je ’tanker’ een klein fooitje te geven. Tien Dirham, ongeveer een euro, is zeker voldoende voor het ontvangen van een gemeende glimlach. Bij grote benzinepompen kan vaak met creditcard betaald worden, maar bij de meeste pompstations alleen in cash, zorg dat je dus altijd voldoende geld op zak hebt.

Op de volgende pagina’s  vind je een overzicht van de belangrijkste tankstation langs de snelwegen per regio.

Tank 1 Tank 2 Tank 3 Agadir Tank 4 Tanger 2 Tank 4 Tanger Tank 5 Meknes Tank 6 Fes Tank 7 Layoun Tank 8 Settat