De petit taxi
De petit taxi is een prima middel om je in Marokko mee te laten vervoeren. Overal in de stad rijden deze taxi’s Ze zijn overwegend blauw  , geel of rood afhankelijk van de stad waarin je verblijft. en het is meestal geen probleem een lege te vinden. Alleen tijdens lunchtijd (tussen 12 en 14 uur) en ’s avonds rond een uur of zeven kan het vinden van een vrije taxi iets langer duren. Als je geen zin hebt om te lang op straat te wachten, kun je besluiten een petit taxi met iemand anders te delen. Houd een taxi aan, roep waar je naartoe wilt en als jouw bestemming en de bestemming van de passagier die al in de taxi zit, gemakkelijk te combineren zijn, kun je instappen.
Bij wet is een vast starttarief en tarief per gereden kilometer voor de petit taxi’s vastgelegd. Tevens is de chauffeur verplicht met de meter aan te rijden. Een chauffeur die weigert de meter aan te zetten, is dus in overtreding. Het is dan verstandig een andere taxi te nemen, zo voorkom je eventuele problemen aan het einde van je rit. In Rabat rijdt iedereen met de meter aan maar bijvoorbeeld taxichauffeurs in Marrakesh  en dan vooral degenen die bij het drukke treinstation te vinden zijn, staan er om bekend zonder meter te willen rijden.

Na 8 uur ‘s avonds is er een speciaal avondtarief. Het starttarief ligt dan hoger dan overdag en het is gangbaar de chauffeur een paar extra dirham boven op het eindtarief te geven. Naast het tarief is ook bij wet vastgelegd dat er in de petit taxi niet meer dan drie personen (exclusief de chauffeur)  tegelijk mogen. Uitzonderingen hierop worden niet gemaakt omdat dan een hoge boete geriskeerd wordt. Daarbij mag een petit taxi alleen binnen de stadsgrenzen rijden. Wil je naar een bestemming buiten de stad, dan zul je voor een ander vervoermiddel moeten kiezen.