Chefchouan Hotspots

Booking.com

Outa Hamman, Kasbah

Outa Hamman is het centrale plein in de oude Medina van Chefchouan. Aan het plein ligt ook de Kasbah. Op Outa Hamman bruist het de hele dag. Bij verschillende cafés/restaurantjes met terras kun je lekker Marokkaans eten. Er heerst hier  altijd een gezellige sfeer. Hiervandaan kun je de Oude Medina ontdekken. De oude Medina heeft verschillende in en uitgangspoorten.

Ras el Ma

In Ras el Ma ontspringt de waterbron van Chefchaoun. Je kunt hier in de zomer lekker wat verkoeling zoeken onder het genot van een vers sapje of Chefchouan bronwater aan het beekje.  Op de brug kun je souvenirtje kopen en leuke foto maken. Je kunt Raselma lopend via de Medina bereiken of met de auto/taxi van de andere kant.

Oude Medina

De oude medina van Chefchouan heeft een ongekende schoonheid. Dwalen door de smalle straatjes met blauwwitte huisjes is een leuke belevenis. Je komt er allerlei winkeltjes waar traditionele producten worden vervaardigd. Verder kun je er lekker eten en drinken. In de oude Medina heb ook veel traditionele hotels die Chefchouan ademen.

Casa Alladin

Dit is restaurant is zeer aan te raden vanwege het menu met verschillende Marokkaanse gerechten. De inrichting is sprookjesachtig en vanaf het dakterras kijk uit over Outta Hamman en de Kashba. Je kunt dus binnen en buiten op het dakterras eten. Daarnaast is het personeel erg vriendelijk snel.

Mandala Pizzeria

Wanneer je even genoeg hebt van al het Marokkaanse eten kun je hier terecht voor een lekkere Italiaanse hap. In dit kleine knusse restaurant kun je heerlijke pizza’s en pasta’s bestellen. Het is er vaak druk dus reserveren is aan te raden anders moet je even buiten wachten maar dat is zeker de moeite waard.

Snackbar Al Mellah

Voor de snelle en goedkope hap ben je hier aan het juiste adres. Deze snackbar (‘Snak’  op zijn Marokkaans)  is altijd druk bezocht en de bocodillos (Marokkaanse sandwich)  zijn ‘to go’. Is het er te druk dan zijn er verder in de straat verschillende alternatieven waar je terecht kunt voor je sandwich.

Aanbevolen cafés met terras en view

Café terras Hotel Atlas

Café terras Hotel Parador

Café terras Chrif