Fez Hotspots

Booking.com

Oude Medina

De goed bewaarde oude Medina, dat nu als UNESCO Werelderfgoed nog meer aandacht aan behoud en restauratie zal krijgen is een echte toeristische trekpleister. Er zijn diverse oude ambachten, zoals de tapijtindustrie (berbertapijten), aardewerk (van tajnes tot de mozaïeken) en de oude leerindustrie waar de traditionele lederen babouches  ( Marokkaanse half open schoenen)worden gemaakt. Het bezoek aan zo een leerlooierij is zeker de moeite waard. Start je bij de beroemde poort Bab Boujloud en verdwaal in de smalle straatjes!

Borj Fez

Dit moderne winkelcentrum is een aangename afwisseling voor wie even genoeg heeft van de Oude Medina met al haar geuren en kleuren. Vooral Franse en moderne Marokkaanse winkelketens hebben hier een filiaal. Borj Fez heeft twee verdiepingen die met een roltrap te bereiken zijn en parkeren kun je in de parkeergarage onder het winkelcentrum. Verder heb je er de hypermarche Carrefour en verschillende fastfoodrestaurants zoals Burger King en Pizza Hut. Verder kun je er goed ontbijten en lunchen.

Hotel Barceló Fez Medina****

Dit hotel in het hart van de stad beschikt over een buitenzwembad en biedt kamers met airconditioning en gratis WiFi. De kamers van het hotel hebben een moderne inrichting en zijn van alle gemakken voorzien. U kunt ter plaatse genieten van hamambehandelingen Het hotel ligt op 5 minuten rijden van het treinstation van Fes en op 20 minuten rijden van de internationale luchthaven Fes-Saïss. De beroemde poort Bab Boujloud bevindt zich 4,7 km verderop en nieuwe winkelcentrum Borj Fez ligt op loopafstand. Kortom een ideale uitvalsbasis.

Translate