Feestdagen in Marokko

Januari
1.   Nieuwjaarsdag
11. Onafhankelijkheidsmanifest

Februari
4. Geboortedag Mohammed – Op deze dag vieren moslims de geboortedag van de profeet Mohammed. Deze gebeurtenis wordt in de gehele moslimwereld uitbundig gevierd. Thuis en in de moskee bezingen moslims het leven van de profeet. Er worden vruchten en zoetigheid gegeten en men drinkt mierzoete drankjes.

Mei
1. Dag van de arbeid – Op deze dag wordt de strijd en de waardigheid van de hoop op een rechtvaardige samenleving van de arbeidersklasse gevierd. Deze dag is begonnen in 1889 als herdenking van de moord op demonstrerende stakers in Chicago.
3. Nationale feestdag

Juni
16. Hemelvaart Mohammed – Op de 27ste van de islamitische maand rajab wordt de nacht van de reis van de profeet Mohammed van Mekka naar Jeruzalem en zijn daaropvolgende reis naar de hemel herdacht. Deze gebeurtenis wordt gevierd door te bidden. ’s Avonds vinden er erediensten plaats in de moskeeën en komen sprekers de diepgang van deze heilige avond toelichten. Daarna worden zoetigheden uitgedeeld.

Juli
9.   Jongerendag
30. Feest van de troon – Op dit jaarlijks terugkerende feest wordt de dag gevierd waarop koning Mohammed zijn vader Hassan opvolgde.

Augustus
14. Oued-Eddahab – Op deze dag wordt de reis van Hassan II naar Dakhla in 1981 herdacht.
20. Dag van de koning en revolutie – Op deze dag wordt de Vredesmars herdacht.
21. Verjaardag Mohammed VI

November
6.   Dag van de groene mars – Op deze dag wordt de Marokkaanse bezetting in de Westelijke Sahara gevierd. Marokko trok in 1974 met de Groene mars de Westelijke Sahara binnen, nadat de dekolonisatie van het gebied door Spanje een feit was.
18. Onafhankelijkheidsdag

Hied Fitr en Hied al Adha

Ieder jaar verschuiven de islamitische feestdagen 10 à 11 dagen. De exacte data zijn afhankelijke van de lokale waarneming van de maan en worden kort voor de betreffende dag aangekondigd