FARO FONDS

Faro, het startkapitaal, ontwikkeling en oriëntatie fonds is opgericht op 27 mei 2010 in het kader van de Unie voor het Middellandse- Zeegebied om de ontwikkeling van innovatie te stimuleren aan beide zijden van de Middellandse Zee.
Met een budget van € 1.000.000, maakt de Faro fonds het mogelijk voor Europese ondernemers om de haalbaarheid te bestuderen van innovatieve projecten die uitgevoerd worden in samenwerking met partners uit het Zuiden van de Middellandse Zee.
Elk project ondersteund door de Faro, is een subsidie toegewezen van maximaal € 20.000, voor de financiering van maximaal 50% van het totale bedrag van de werken kosten.
De toegewezen subsidie stelt de initiatiefnemers van kleine innovatieve projecten in staat om haalbaarheidsstudies te verrichten voor hun partnerschap project vanuit verschillende invalshoeken: de technische, financiële, juridische, commerciële of leidinggevende.
De oprichting van dit fonds is een voorbeeld van de Unie voor het Middellandse Zeegebied, opgezet voor het stimuleren van de ontwikkeling van het MKB.
Gelanceerd dankzij het initiatief van de “Unie voor het Middellandse Zeegebied”, interministeriële opdracht onder leiding van Henri Guaino, de Faro fonds koppelt het Franse Development Agency (l’Agence française de developpement (AFD)) met de “Caisse des Depôts” (CDC) en OSEO, rond drie belangrijke doelstellingen:

  • De oprichting van ondernemingen aan te moedigen en de werkgelegenheid te bevorderen,
  • Het steunen van innovatie in de landen op de zuidelijke oever van de Middellandse Zee,
  • Ontwikkelen van Noord / Zuid partnerschappen

De initiatiefnemers van de projecten die steun hebben verkregen van de Faro fonds, zullen op vrijwillige basis worden uitgenodigd om lid te worden van de Faro vereniging.
Deze vereniging heeft tot doel een netwerk van ondernemers te creëren. Het samenbrengen van initiatiefnemers van projecten die ondersteund zijn door het Fonds om sponsoring, uitwisseling van ervaringen en de exploitatie van de innovatie aan te moedigen.

Voor meer informatie kunt u terecht http://www.faro-um.org/en/index.php

Algemene bannerset