Coronavirus (COVID-19) in Marokko

NaarMaroc.nl houdt haar bezoekers graag op de hoogte via onze corona update pagina. Wij baseren onze updates op bronnen van Min Buza en Min. gezondheidszorg Marokko.

Om verspreiding van het coronavirus (COVID-19) tegen te gaan, nemen de lokale autoriteiten maatregelen. Houd rekening mee dat de lokale autoriteiten medische controles kunnen uitvoeren bij de grensposten en luchthavens. Na sluiting van de grenzen is dit niet meer van toepassing.

SCROL NAAR BENEDEN VOOR UPDATES/TIJDLIJN

Informatienummer Corona in Marokko

Voor vragen over het coronavirus (COVID-19) in Marokko heeft het Marokkaanse ministerie van Gezondheid een speciaal telefoonnummer geactiveerd: 080 100 47 47 (24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar). Dit nummer kan niet vanuit het buitenland worden gebeld. Men spreekt Engels, Frans en Arabisch.

Aanmelden repatriëringsvluchten naar Nederland

Reizigers die nu nog in Marokko zijn en niet meer zelf naar Nederland kunnen terugkeren, hebben zich de afgelopen tijd kunnen registreren op het platform www.bijzonderebijstandbuitenland.nl. Op dit moment kun je je niet meer aanmelden.

Bent u gestrand in het buitenland en heeft u hulp nodig? Dan kunt u 24 uur per dag, 7 dagen in de week bellen naar +31 247 247 247.

Lokale steunmaatregelen Marokko

Marokko heeft een aantal financiële steunmaatregelen in het leven geroepen voor de getroffen bedrijven en hun personeel. Daarnaast zijn krijgen huishoudens zonder inkomen een uitkering. De Marokkaanse overheid heeft hiervoor een coronafonds opgezet.

Werknemers

De overheid betaald een maandelijkse loontoelage voor personeel van het getroffen bedrijven in Marokko vanaf 20 maart.

-1e maand 1000 DH

-2e maand 2000 DH

-3e maand 3000 DH

*200 DH extra toelage wanneer je kinderen hebt

Huishoudens zonder inkomen

– 2 persoonshuishouden 800 DH

– 3/4 persoonshuishouden 1000 DH

– 5 en meer persoonshuishouden 1200 DH

Deze ondersteuning is toegezegd tot de maand juni 2020.

 • 2 maart 2020

  Eerste corona geval Marokko

  In het Moulay Youssef-ziekenhuis in Casablanca ligt een man die is besmet met het nieuwe coronavirus. De patiënt is een 39-jarige Marokkaanse man uit Italië die in Settat verbleef.

 • 5 maart 2020

  Eerste persoon overleden aan de gevolgen van het Corona virus

  In Marokko is voor het eerst iemand overleden die besmet was met het coronavirus.
  Een 89-jarige vrouw die was opgenomen in het Moulay Youssef-ziekenhuis in Casablanca is dinsdag 10 maart gestorven.

  5 maart 2020

 • 10 maart 2020

  Luchtverkeer met China, Italie,Frankrijk,Spanje en Algerije stopgezet.

  Het luchtverkeer met China, Spanje, Italië, Frankrijk en Algerije stil om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

 • 14 maart 2020

  Lijst met no-flight uitgebreid

  Marokko heeft besloten dat met ingang van zaterdag 14 maart 2020 alle inkomende en uitgaande vluchten tussen Marokko en ook Griekenland,Turkije,Denemarken, Zwitserland, Zweden,Noorwegen, Oostenrijk, Canada, Brazilie, Egypte,Niger, Mali, Tsjaad,Mauratanie en Senegal

  14 maart 2020

 • 14 maart 2020

  Luchtverkeer tussen Marokko en Nederland, België, Duitsland en Portugal tot nader bericht opgeschort

  Marokko heeft besloten dat met ingang van zondag 15 maart 2020 om 8 uur ’s morgens alle inkomende en uitgaande vluchten tussen Marokko en Nederland, België, Duitsland en Portugal tot nader bericht worden opgeschort.Eerder waren vluchten vanuit China, Spanje, Italië, Frankrijk en Algerije geannuleerd.Een uitzondering hierop geldt voor vrachtvervoer. De Ferry’s tussen Marokko en Spanje vervoeren ook geen passagiers meer. Van de Spaanse Enclaves Ceuta en Mellilia naar het Spaanse vasteland is ook nog verkeer.

 • 14 maart 2020 update

  Franse reizigers kunnen naar huis

  UPDATE: De Franse minister van Buitenlandse Zaken, Jean-Yves Le Drian, laat vanmiddag op Twitter weten dat de Franse staatsburgers in ieder geval wél naar huis kunnen. ‘Ik heb gisteren en vandaag enige keren overleg gehad met mijn Marokkaanse collega Nasser Bourita voor de terugkeer van onze landgenoten uit Marokko. De eerste vluchten zijn sinds vanochtend vertrokken naar Frankrijk.’ Volgens Le Drian zijn de Franse ambassade in Marokko en het crisiscentrum in Parijs hard bezig de problemen op te lossen

  Bron: AD

  14 maart 2020 update

 • 15 maart 2020 update

  Luchtverkeer tussen Marokko en Nederland, België, Duitsland en Portugal tot nader bericht opgeschort

  UPDATE: Uitgaande vluchten kunnen vertrekken tot uiterlijk tot 15 maart 12.00. Het verlaten van Marokko via de Spaanse enclaves Ceuta en Melilla is nog een optie tot 15 maart 20.00 uur. Marokko en Spanje werken hieraan mee.

  Bron: Min. Buza

 • 15 maart 2020 update

  Nederland krijgt autorisatie voor extra terugvluchten vanuit Marokko

  UPDATE: Er is autorisatie voor extra uitgaande vluchten van Marokko naar Nederland verleend. Er wordt verwacht dat Transavia vandaag nog extra vluchten vanuit Agadir en Marrakesh naar Nederland te kunnen organiseren. Nederlanders die Marokko willen verlaten wordt geadviseerd de website van Transavia in de gaten te houden voor vliegtickets.

  Bron: Ned. Ambs. Marokko

  15 maart 2020 update

 • 19 maart 2020 update

  Autorisatie voor extra terugvluchten vanuit Marokko verlengd

  UPDATE: De autorisatie voor extra uitgaande vluchten van Marokko naar Nederland is verlengd tot zondag 22 maart 12.00u. Er wordt door Transavia extra vluchten vanuit Agadir,Marrakesh, Tanger naar Nederland georganiseerd. Nederlanders die Marokko willen verlaten wordt geadviseerd de website van Transavia in de gaten te houden voor vliegtickets.

  Bron: Ned. Ambs. Marokko

 • 20 maart 2020 update

  Lock Down Marokko vandaag vanaf 18.00u lokale tijd

  UPDATE: Marokko gaat vanavond 20-3 vanaf 18.00u lokale tijd in LOCKDOWN. Dit is voor onbepaalde tijd. Je mag alleen naar buiten om boodschappen te doen. Lokale veiligheidsdiensten zullen deze maatregel handhaven.

  Bron: Lokale media

  20 maart 2020 update

 • 21 maart 2020 Update

  Avondklok

  Marokko heeft vanaf heden een avondklok ingesteld. Vanaf 18.00u lokale tijd mag niemand zich meer buiten begeven.