Casablanca Hotspots

Booking.com

Moskee Hassan II

De moskee is gebouwd op grond die onttrokken is aan de zee en de helft van de moskee steekt uit over de zee. Dit werd geïnspireerd door een vers uit de Koran die spreekt over de troon van God, gebouwd boven het water. Een gedeelte van de vloer van het complex is van glas, zodat de biddende gelovigen direct boven het water knielen. ‘s Nachts branden er boven in de minaret schijnwerpers die richting Mekka schijnen. Het gebouw is ontworpen om bestand te zijn tegen aardbevingen, de deuren zijn elektrisch aangestuurd en het complex heeft een uitschuifbaar dak. De Hassan II-moskee is, samen met de historische Tin Malmoskee, de enige moskee in Marokko die opengesteld is voor niet-moslims

Quartier Habbous (Nieuwe Medina)

De wijk Habous of ook wel de nieuwe medina genoemd, is anders dan een traditionele medina met nette rijen huisjes en winkel kraampjes. De wijk werd gebouwd door de Fransen in de jaren 1930 als een poging tot oplossing van de voortdurende woningnood. Het is een mix geworden van traditionele Marokkaanse architectuur met moderne faciliteiten en Franse details. Zelfs de moskee heeft Franse details en lijkt net een dorpskerk. Voor mensen die de drukte en chaos van traditionele markten willen ontvluchten, ben je hier aan het goede adres. Deze souk heeft een goede selectie van bazaars, ambachtelijke winkels, bakkerijen en cafés. Je kunt hier prima je tijd doorbrengen.

Bab Marrakech (Oude Medina-Souk)

Zoals gebruikelijk, kun je in de souks, traditionele ambachtelijke producten vinden. De shopping trip kan starten in de oude medina van Bab El Jedid. Deze deur leidt naar de Tahar-El-Alaoui Boulevard, die in feite een lange markt na de lijn van de oude muren. Hier is er een populaire vriendelijke sfeer en mooie pleinen versierd met palmbomen en vijgenbomen. Kleine ambachtelijke en kleurrijke kraampjes geregen langs. De leer souk ligt naast de Grote Moskee en de oude Mellah. Bab Marrakech, één van de oudste wijken van Casablanca. Achter de muur van deze oude stad liggen de routs van het huidige  Casablanca,  Dar Beida als het ware.

Morocco Mall

Morocco Mall  is de tweede grootste winkelcentrum in Afrika met 200 000m² vloeroppervlakte. Morocco Mall,is sinds 1 december 2011 geopend. Het winkelcentrum heeft een enorme 1.000.000 liter aquarium, dat meer dan 40 verschillende soorten vis bevat. Het aquarium heet “Aquadream” . Verder kom je er zo een beetje alle internationale kledingketens zoals H&M,Zara en Mango tegen. Ook de exclusievere merken zoals Luis Vitton en Gucci hebben er een winkel. Op de bovenste verdieping vind het foodcourt waar je ruime keuze aan maaltijden hebt. (Vooral fastfood)

El Hank Vuurtoren

El Hank vuurtoren werd gebouwd in 1919 om schepen te helpen in de buurt van de kust. Vóór de bouw van de vuurtoren kwamen veel schepen vast te zitten in de zandige oevers van Casablanca. El Hank vuurtoren, ook wel bekend als Pointe d’el-Hank Light, is ongeveer 50 meter hoog, en het licht kan worden gezien van 55 kilometer afstand. De vuurtoren is een geweldige plek om te picknicken. Veel Marokkanen gaan er heen om te barbecueën op de rotsen of te zwemmen in de zomer. Niet alle Casaouis weten van deze plek en ook niet veel toeristen kennen het.

Casablanca Twin Centre

Casablanca Twin Centre is een complex van twee wolkenkrabbers gevestigd in Casablanca, Marokko. De twee structuren, de west-toren en de oost-tower, heeft 28 verdiepingen. Het centrum herbergt een complex van winkels, kantoren en een 5-sterren hotel, en ligt in het hart van Casablanca in het district Maarif, bij de kruispunt tussen Zerktouni Boulevard en de Boulevard Al Massira Al Khadra. Op de bovenste verdieping kun je in het café restaurant genieten van een mooi uitzicht over de stad Casablanca.

Sacre Coeur Kathedraal

Jaren geleden werd de kathedraal gebruikt door de christelijke kolonisten in Casablanca. Nu is het meer een culturele ruimte waar diverse exposities worden gehouden en men kan participeren in diverse evenementen.

Aanbevolen restaurants…

La Grillardiere Maroc

Dit restaurants is van origine een Marokkaanse restaurantketen. De menukaart is erg divers met de nadruk op ‘vers’.  Je kunt er verschillende gerechten van de gril krijgen en de steenovenpizza’s zijn van hoge kwaliteit.  Vlees,vis,sandwiches en verse salades worden door het vriendelijke personeel met plezier geserveerd. Met vestigingen in Agadir, Bouskoura,Casablanca,Fes,Meknes, Marrakech en Rabat is deze keten aan opmars in Marokko bezig. De meeste vestigingen hebben een terras en binnen airco. Alle bestellingen boven de 100 DH worden bovendien gratis thuis of in het hotel bezorgd.

La grillardiere Maroc

Translate