Openingstijden van de campings

Zover als wij weten zijn al de campings het gehele jaar open.

De toestand van de campings 

Marokko is geen land voor luxe kampeerders. De toestand van het campingterrein en de sanitaire voorzieningen zoals toiletten en douches laten veel te wensen over. Maar gelukkig is het niet overal slecht gesteld met het sanitair maar er moet nog heel veel gebeuren voor dat het enigszins op Europees niveau is. Voor caravans en campers met een eigen toilet is het geen groot probleem, wel zijn er maar weinig campings waar ze een chemisch toilet kunnen legen.Niet alle campings hebben warme douches en in veel gevallen moet je er extra voor betalen.

Elektriciteit 

Op de campinglijst staat bij sommige campings aangegeven dat ze over elektriciteit beschikken. Dat wil niet zeggen dat de andere geen aansluitingen hebben maar zeker is dat niet.
De prijzen van de campings 

Gemiddelde prijs was voor ons  5.10 Euro per nacht (auto, tent en 2 personen, zonder elektriciteit) De duurste camping was de camping in Fes daar betaalden we 13. Euro , de goedkoopste was de camping in  Ouarzazate, in Zuid Marokko. Daar betaalden we slechts 2.50 Euro.

Campinggas 

In Marokko zijn de bekende blauwe tanks van het merk Campinggas niet te koop of te ruilen voor een volle tank. Je kunt wel je Campinggas tank ruilen maar dan krijg je een Marokkaanse blauwe tank terug en die kun je in Europa niet meer kwijt. Nu wil het geval dat die blauwe Marokkaanse tanks overgeschilderde Campinggastanks zijn die gevuld zijn met hetzelfde gas als Campinggas. Kom je in Marokko koop dan een blauwe Marokkaanse tank gevuld met gas. Ze zijn overal in elk dorp te koop want een groot deel van de bevolking kookt er op. Je betaald daarvoor  8.00 Euro. Als de tank leeg is dan ruil je hem weer om voor een volle en dat kost je dan  ongeveer  1.00 Euro Bij het verlaten van Marokko geef je gewoon de tank met wat er nog in zit, zoals wij dat ook hebben gedaan, aan een Marokkaan die er weer erg blij mee is.

Gasflessen

Gasflessen kunnen gevuld in de volgende gasfabrieken: Tanger, Larache, Mohammedia, El Jadida, Safi, Agadir, Tiznit, Marrakech, Ouarzazate, Errachidia, Beni-Mellal, Qoud-Zem, Meknes, Fes en Souk-elArba-du-Rharb.Iedereen kan je vertellen, waar de gasfabriek staat in een bepaalde stad.