AGADIR HOTSPOTS

Agadir is een havenstad aan de westkust en is de grootste badplaats van Marokko.Door het klimaat en ligging aan zee is Agadir een populaire vakantiebestemming. Aan de baai ligt een breed zandstrand en staan vele hotels, winkeltjes en horeca-zaken. Dit deel vormt het toeristencentrum van Agadir. Hier zijn enkele activiteiten en bezienswaardigheden in Agadir:

  1. Stranden: Agadir heeft een lange kustlijn met prachtige zandstranden waar je kunt zwemmen, zonnebaden en watersporten kunt beoefenen zoals surfen, kitesurfen en paddleboarden.
  2. Souk El Had: Dit is een van de grootste markten van Marokko, waar je lokale producten zoals kruiden, kleding, sieraden en lederwaren kunt kopen.
  3. Kasbah van Agadir Oufella: Deze oude citadel op een heuvel biedt een prachtig uitzicht op de stad en de omliggende gebieden.
  4. Crocopark: Dit is een dierentuin waar je krokodillen en andere reptielen kunt zien en leren over hun leefomgeving en levensstijl.
  5. La Medina d’Agadir: Dit is een modern winkelcentrum met vele internationale en lokale merken, evenals restaurants en een bioscoop.
  6. Agadir Bird Valley: Dit is een park met veel verschillende soorten vogels, vlinders, planten en bomen.
  7. Marina d’Agadir: Hier vind je een haven vol jachten, restaurants en cafés, en je kunt hier ook diverse watersporten doen.
  8. Agadir Memorial Museum: Dit museum is gewijd aan de geschiedenis van de stad en haar relatie met de zee, en herdenkt ook de aardbeving die de stad verwoestte in 1960.

Dit zijn slechts enkele van de activiteiten en bezienswaardigheden die Agadir te bieden heeft. Of je nu wilt ontspannen op het strand, cultuur wilt opsnuiven of op zoek bent naar avontuur, er is voor ieder wat wils!

Booking.com

Wat ga jij vandaag in Agadir doen?

Logo Crocopark AgadirCroco Parc Agadir

 Het krokodillen park is prachtig opgezet met mooie waterpartijen waar vele soorten krokodillen te bewonderen zijn. Entree is 70DH voor volwassen en 40 voor kinderen van 3 tot 11 jaar. Onder begeleiding van een gids kost het 200 DH om 130 DH. Het is het park geopent van  10.00 u tot 23.00 in de zomermaanden. In de winter sluit het park al om 19.00 u.

Immouzer watervallen

Immouzer is een kleine berber stad, dat totaal geïsoleerd was tot de jaren 1930. Het staat bekend om de spectaculaire grotten en watervallen. het ligt om zo een 60 km ten noorden van Agadir en de reis is meer dan de moeite waard voor de rust en een adembenemend uitzicht. Tijdens Reizen door Paradise vallei, een oase aan de voet van de bergen, vindt je de weelderige vegetatie van palmbomen en Argan bomen, beroemd om zijn olie en alleen maar gegroeid in deze regio van Marokko. Het stadscentrum van Immouzer ligt op ongeveer 3 km van watervallen en grotten. Imouzer is een charmante oase van rust en een grote ontsnapping uit de grote stad.De locatie is ideaal voor degenen die houden van wandelen, er een aantal prachtige routes langs het Atlasgebergte.Verder zijn er allerlei lokale producten te koop zoals Honing, amandelen, traditionele Berber juwelen en natuurlijk arganolie.

Translate